About

Kurt

Andersen

Co-founder


Pressemeddelelse fra Sammenslutningen Danske Andelsksasser (SDA) 11.08.2006:


Innovativ IT-chef siger farvel til SDA efter 32 gode år i organisationen, og starter som iværksætter med egen konsulent virksomhed.Der findes IT-chefer med en vis skepsis overfor nye (og uprøvede) systemer og tekniske tiltag. Og så findes der IT-chefer, der gerne vil gå forrest. Altid frisk på at prøve noget nyt og være klar til at tage en chance for at være på forkant med udviklingen. Til sidstnævnte kategori hører IT-chef hos Sammenslutningen Danske Andelskasser, som efter 32 år siger farvel til SDA.


Og netop Kurt Andersens iderighed og nytænkning har Danske Andelskassers Bank og Sammenslutningen Danske Andelskasser nydt godt af i over 32 år. Kurt Andersen startede nemlig karrieren hos de to sammenknyttede selskaber som bankelev tilbage i 1974. Allerede i 1979 blev Kurt forfremmet til fuldmægtig, og med sin store viden om – og interesse for – edb, blev tallene og det rent bankmæssige hurtigt fortrængt til fordel for organisationens samlede edb-implementering. I årene 1979 til 1988 blev andelskassernes, samt en del sparekassers, pen og blæk nemlig skiftet ud med edb. Allerede dengang tog Kurt Andersen en af sine fremsynede, men efter manges opfattelse chancebetonede, beslutninger. Mens stort set alle andre pengeinstitutter valgte en OS/2 løsning, valgte Kurt Andersen – til stor forundring for branchen – en Windows-baseret løsning. En løsning, der som bekendt findes i stort set alle pengeinstitutter i dag… 


I 1985 stod Kurt i spidsen for endnu et spændende skridt fremad, da Sammenslutningen Danske Andelskasser blev det første pengeinstitut med egen hjemmeside på internettet. Det rystede mange på hovedet af, mens Kurt Andersen stædigt fastholdt, at internettet snart ville blive en del af alles hverdag.


Internt i organisationen var 2001 et edb-mæssigt banebrydende år. Her skiftede samtlige andelskasser og sparekasser edb-platform. Der blev konverteret fra LEC til BEC, hvilket var en konverteringsopgave, der for alvor satte organisationens edb-ressourcer på prøve. Konverteringen blev gennemført den 14. maj og involverede 90 afdelinger og skete uden væsentlige problemer.   Opgør med traditionelle bankvaner

I 2002 åbnede Sammenslutningen Danske Andelskasser Danmarks første interaktive bank i Skjern. Her er de traditionelle skranker og frontmedarbejdere udskiftet med skærme, infostandere og automater til såvel ind- som udbetaling. En løsning, der påkaldte de landsdækkende mediers opmærksomhed.


Den Interaktive Bank blev udviklet i samarbejde med TVropa – et datterselskab af det velkendte Zentropa. Samarbejdet inspirerede IT-chefen til en relancering af andelskassernes hjemmeside, og i starten af 2003 blev www.andelskassen.dk lanceret som en anderledes og banebrydende hjemmeside – blandt andet med filmklip af organisationens samtlige 450 medarbejdere!       


Næste utraditionelle skridt med Kurt i spidsen blev åbningen af den virtuelle andelskasse i Grindsted i 2003, hvor teknikken igen udnyttes maksimalt – bl.a. med internetcafé, studierum, mulighed for videokonference, videomails og infoterminaler.   


Netop Kurt Andersens opgør med de traditionelle bankvaner har taget udgangspunkt i at kombinere teknikken med mennesker og dermed give den enkelte kunderådgiver endnu bedre tid til at rådgive sine kunder. Konceptets udgangspunkt har været selskabet SDA Interactive, der med Kurt som direktør – og i samarbejde med Karsten Madsen, direktør for MediaNet Innovations – har udviklet de tekniske løsningerne til Den Interaktive Bank.


Ikke overraskende er sammensmeltningen af computere og telefoni ikke længere er en fremtidsvision for Kurt Andersen. I 2004 tog han nemlig beslutningen om at installere IP telefoni i alle andelskasser og sparekasser. IP telefoni projektet blev gennemført sammen med Siemens. 


Kurt Andersens forgrening i IT-verdenen er ret omfattende. Han har tidligere været næstformand i Investeringsdata Sparinvest og formand for Dansk IT Midtjylland, medlem af rådgivende udvalg i BEC, medlem af koordinationsgruppen for IT-Korridoren under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.


Pr. 1.12.2005 stod Kurt Andersen i spidsen for en lokal iniativgruppe, som stiftede Viborg afdelingen under IT Forum Midtjylland.


Kurt Andersen blev den 15. marts 2006 valgt ind i Bestyrelsen i IT forum Midtjylland, som er vestdanmarks største IT forening.

Habil håndboldspiller

Når Kurt ikke har overgivet sig til teknikkens forunderlige verden, er håndbold øverst på listen over fritidsinteresser. Både som tilskuer ved de fleste af VHK’s kampe, men indtil for nylig også som aktiv spiller, hvor han tidligere sled sine håndboldsko som divisionsspiller hos Viborg Håndbold Klub. Senest har det dog været veteranholdet i Serie 3 hos Nørremarkens Ungdom og Gymnastikforening, der har nydt godt af Kurts håndboldmæssige erfaring. Karrieren stoppede dog definitivt i januar måned i 2005  p.g.a. af operation med nye hofter. Derfor er fremtidens motionsmæssige strabadser primært helliget spinningcyklerne hos Dit Studie i Viborg.

De gamle håndbold veteraner fra NUGF har dog nu fundet en ny måde at kaste med en ”kugle” på. Dette sker hver mandag, hvor holdet mødes til en gang bowling hos Bowling og Fun i Viborg.


Kurt er gift med Vinni Korshøj som er farmakonom på Viborg Svaneapotek i Viborg. Parret har to børn, Louise på 21 år og Maria på 19 år, som begge flytter til Århus i denne måned for at starte på deres videreuddanelse i Århus. Nyt Firma – Kuvian Holding Aps. / Kuvian Consult


Ideen til det nye firma blev grundlagt i November måned 2004, hvor Vinni fik et job som sovevagt på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg.

I Juni måned fik Kurt og Vinni tilbud at leje den gamle forstanderbolig på Asmildkloster Landbrugsskole. Efter en kort betænkningstid blev ”drømmehuset” på rørhøjen sat til salg og firmaet Kuvian Holding Aps blev stiftet pr. 15.7.2005.


I April 2006 måned var hele familien og svigerfar Eigil korshøj på en ferierejse til Sri Lanke og Maldiverne, hvor Kurt tog sin endelige beslutning om at blive iværksætter og starte selvstændig virksomhed.


Kuvian Consult er etableret på Asmildklostervej 5, 8800 pr. 1.8.2006, og tilbyder proffessionel IT rådgivning og projektledelse. Konceptudvikling af selvbetjeningssystemer til virksomheder. Nicheerfaring indenfor selvbetjeningsløsninger til den finansielle sektor